Sanitair Warm Water (SWW)
Ga je kopen, bouwen of verbouwen of ken je iemand die op zoek is naar het ideale huis? We zetten een aantal dingen over sanitair warm water (SWW) op een rijtje die je zeker moet weten voor je koopt of (ver)bouwt.
Profiteer van het professioneel advies van een verwarmingsexpert, vertrek met een voorsprong en geniet achteraf zonder zorgen.
Basiskennis
Als je volgende punten overloopt krijg je al snel een idee wat er bij de renovatie van je verwarming en/of sanitair komt kijken:
- Is uw ketel ouder dan 15 jaar? Dan is zal de investering in een hoogrendements gascondensatieketel u geld besparen en dit zelfs op korte termijn.
- Is uw huis reeds voldoende geïsoleerd? Zonder (voldoende) isolatie is verwarmen een dure zaak.
- Welke verwarmingsinstallatie is er aanwezig: gas, mazout of elektrisch?
- Heeft u radiatoren, convectoren, vloerverwarming of elektrische verwarming?
- Wenst u (gedeeltelijk) hernieuwbare energie toe te passen? (zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp)
- Indien u met een ketel werkt, waar staat de ketel, en gaat dit zo blijven?
- Wat is uw budget en planning?
Gaat u (ver)bouwen of dringt een renovatie van uw SWW zich op? Bespaar jezelf een hoop kopzorgen en denk aan uw verwarmingsexpert.
Heb je specifieke vragen omtrent je project? Contacteer ons.
"10 Feiten over SWW die je zeker moet weten voor je begint aan je renovatie."
WIST JE DAT:
- Warmwater gemaakt met electriciteit drie maal duurder is dan met aardgas.
- Rechtstreeks warm water maken (zonder voorraadboiler) gaat enkel met aardgas of elektriciteit.
- Je geen legionella-besmetting kunt krijgen in een doorstromer.
- Je je boiler daarentegen hiervoor steeds boven de 60°C moet houden.
- Als je tegelijkertijd op verschillende punten in je huis warmwater wil afnemen niet alleen je warmwatertoestel hiervoor geschikt moet zijn maar ook de bestaande diameters van je warmwaterleidingen door je huis.
- Dat je eerst alleen een zonneboiler kunt plaatsen die feilloos warmwater levert en later de zonnepanelen kan bijplaatsen.
- Een behandeling van je kraantjeswater voor kalk, zand, bacteriën, chloor ed niet alleen je leidingwater in perfect drinkwater omzet maar ook de levensduur van je toestellen, kranen enz. verlengd.
- Je de afnamepunten van het warmwater zo dicht mogelijk bij de productiebron moet houden.
- Het aandeel van warmwater in je totaal aardgasverbuik, als je ook met aardgas verwarmd en kookt, op jaarbasis 22 % bedraagt. Met een zonneboiler bespaar je hierop zowat de helft, 11 % dus.
- Alvorens je een warmwatertoestel vervangt je best een analyse maakt van de (mogelijke) huidige problemen met het oog ook hiervoor een oplossing te voorzien bij vervanging.
Denk je bijvoorbeeld aan een
complete badkamer renovatie? Denk aan je verwarmingsexpert en bespaar je de kopzorgen.
Contacteer ons voor een controle van uw bestaande sanitaire warm water installatie. Na de controle maken we voor u graag een vrijblijvend voorstel om zo het meeste rendement uit de renovatie van uw SWW te halen.